natuurgebied-zwin-cadzand

Omgeving | Landgoed Nooren, Cadzand

divider

De weidsheid van het landschap is kenmerkend voor West Zeeuws-Vlaanderen

De Omgeving

Achter de kust staat u oog in oog met de Zeeuws-Vlaamse polders. Verstrooid over het landschap liggen kleine dorpen, ieder met een eigen karakter en trots zoals het artistieke Sluis en Groede, centrumplaats Oostburg met haar uitgebreide winkelfaciliteiten en natuurlijk het alom bekende Knokke.

West Zeeuws-Vlaanderen heeft haar wonderlijk landelijke uitstraling behouden. Met name de kuststrook van Cadzand met de glooiende duinen vormt een oase van rust en ruimte.

Het achterland

In het achterland van Cadzand zijn enkele historische Vlaamse steden binnen handbereik: Brugge, Gent en Antwerpen bijvoorbeeld. Of is het precies andersom en is de West Zeeuws-Vlaamse kust het mooie achterland van de Belgische steden? Even naar Knokke? Geen probleem, want deze badstad ligt op slechts 12 kilometer afstand. Een kwartier met de auto of nog beter, met de fiets, want er is een schitterend vernieuwd fietspad langs het Zwin, helemaal tot in Knokke! Waar u ook heen wilt, Cadzand-Bad is altijd dichtbij.

Cadzand-Bad, een heilzame, stijlvolle zeebadplaats

Cadzand-Bad staat voor zon, zee en strandplezier! Bij eb is het mogelijk om van het strand, langs natuurgebied het Zwin, naar Knokke toe te lopen. Wonen dicht bij zee betekent niet alleen genieten van een mooi decor. Het draagt wezenlijk bij aan uw gezondheid.

Cadzand-Bad mag sinds kort het predicaat Heilzame Zeebadplaats dragen. Cadzand-Bad heeft deze onderscheiding gekregen omdat het zeewater, het klimaat en de bodemproducten heilzaam zijn verklaard.

zee-zeiljacht

Kies het ruime sop

De wind in de rug, de zon op het gezicht…
Met uw eigen boot aanmeren in Cadzand-Bad zal een bijzondere ervaring zijn.
De nieuwe jachthaven geeft Cadzand-Bad de vernieuwende uitstraling die deze moderne badplaats verdient. De jachthaven heeft ruim 125 ligplaatsen en is voorzien van de modernste faciliteiten. In het clubhuis kun je bovendien lekker eten of genieten van een drankje.

Landgoed Nooren ligt direct achter de duinen van de beroemde haaientanden stranden van Cadzand.

Landgoed Nooren bevindt zich op loopafstand van de duinen,
het strand en de zee van de stijlvolle badplaats Cadzand-Bad